02 aprilie 2008

CINE POARTA RASPUNDEREA DE A TE IUBI?






Nu te concentra asupra felului in care te trateaza oamenii. Concentreaza-te asupra felului in care te tratezi pe tine insuti. Daca te afli intr-o relatie abuziva, de exemplu, nu te concentra asupra comportamentului celui ce comite abuzul.
Priveste, in schimb, la propriul tau comportament.
Intreaba-te daca a decide sa fii impreuna cu o persoana abuziva este un mod adecvat de a te trata pe tine insuti.
Asuma-ti raspunderea de a te iubi si a avea grija de tine. Nu incerca sa transmiti aceasta responsabilitate altcuiva.
Sarcina ta este simpla. Iubeste-te pe tine insuti, chiar acum! Daca uiti, aminteste-ti doar care iti este datoria- si incepe sa o practici.
Spune-ti: “Am raspunderea de a ma iubi in acest moment. Daca eu nu ma iubesc pe mine, nimeni nu o va face. Iubirea celorlalti poate ajunge la mine, numai daca eu ma iubesc pe mine insumi.”
Daca gandesti astfel, cu consecventa, lucrurile se vor imbunatati. Vei inceta sa te mai tradezi singur. Si, atunci cand tradarea de sine va lua sfarsit, nu va mai fi atat de usor pentru ceilalti sa abuzeze de tine sau sa te tradeze.


PAUL FERRINI- CUVINTE DE INTELEPCIUNE PENTRU FIECARE ZI
EDITURA FOR YOU

Un comentariu:

Anonim spunea...

Intr`adevar, in prima faza, noua ne revine sarcina de a ne iubi. O sarcina destul de grea de altfel, parerea mea. Adica, dumneavoastra, mie sau oricui altcuiva ne este simplu sa spunem cuiva 'Iubeste`te!', dar de aici si pana la a reusi acest lucru, mie una mi se pare un drum lung. Spun asta, nu ipotetic vorbind ci din proprie experienta, deoarece si eu, pana am invatat acest lucru, a durat mai mult decat mi`as fi imaginat.

In orice caz, este mult adevar in acest articol, si mi`a facut mare placere sa il citesc, acum, dupa ce am invatat si constientizez ceea ce inseamna cu adevarat.

Toate cele bune :)