09 aprilie 2008

MONOLOGUL LUI DUMNEZEU

" M-am uitat la tine cand te-ai trezit de dimineata. Asteptam sa-mi spui doua trei cuvinte, multumindu-mi pentru cele ce ti s-au intamplat, cerandu-Mi parerea pentru cele ce urma sa le faci astazi. Am observat ca erai mult prea preocupat ca sa-ti cauti haine potrivite pentru a merge la seviciu.

Speram sa gasesti cateva clipe ca sa-Mi spui: Buna dimineata! Dar erai mult prea ocupat. Pentru a vedea ca-ti sunt alaturi, am surprins pentru tine cerul cu culori si cant de pasarele.

Pacat ca nu ai observat nici atunci prezenta Mea.

Te-am privit plecand grabit spre serviciu si iar am steptat. Presupun ca fiind atat de ocupat, nu ai avut timp nici atunci sa-Mi spui doua vorbe.

Cand te intorceai de la munca, ti-Am vazut oboseala si stresul si ti-am trimis o ploaie marunta care sa-ti alunge stresul acumulat.

Am crezut ca facandu-ti aceasta placere iti vei aduce aminte de Mine.

In schimb, suparat , M-ai injurat. Doream atat de mult sa-Mi vorbesti.

Oricum ziua era, inca, lunga Ai pornit televizorul si in timp ce urmareai programul preferat, Eu am asteptat. Ai cinat apoi cu ai tai si tot nu ti-ai adus aminte de Mine.

Vazandu-te atat de obosit, am inteles tacerea ta si am stins splendoarea cerului ca sa te poti odihni, dar nu te-am lasat in bezna.. Am lasat veghetori pentru tine o multime de stele. Era asa de frumos, pacat ca n-ai observat... Dar nu conteaza!
Poate chiar nu ti-ai dat seama ca Eu sunt aici pentru tine. Am mai multa rabdare decat poti sa-ti imaginezi tu vreodata.

Vreau sa ti-o arat, pentru ca si tu, la randul tau, sa o arati celor din jurul tau. Te iubesc atat de mult incat te voi rabda. Acum esti pe punctul de a te trezi din nou. Nu-Mi ramane decat sa te iubesc si sa sper ca macar azi Imi vei acorda putin timp din timpul tau.

Iti urez o zi buna!

Al tau,
Dumnezeu. "

3 comentarii:

Alex spunea...

Putini se mai la astfel de chestiuni legate de cum vorbeste Dumnezeu cu noi. El este pretutindeni si sunt de parere ca ne vorbeste tot timpul. Chiar si atunci cand suntem plini de ura, suparare, tristete, El este undeva acolo ca un fel de sprijin permanent. Trebuie doar sa il ascultam cu incredere si multa iubire.

Foarte frumos acest post.

Verde spunea...

Foarte frumos monologul. Nu cred ca oamenii se gandesc la ce ar gandi Dumnezeu, sunt prea preocupati sa se gandeasca la ce se gandesc ei.

Verde spunea...

Foarte frumos monologul. Nu cred ca oamenii se gandesc prea mult la ce ar gandi Dumnezeu, sunt procupati sa se gandeasca la ce se gandesc ei.