03 aprilie 2008

VITALITATEA

Pentru a trai sanatos, pentru a cunoaste puterea fiintei, este necesar sa se elibereze corpul de tot ceea ce il poate subjuga (durere, boala, oboseala). Propriul corp este insasi expresia vietii, este istoria vietii voastre.


Tot ceea ce vi se intampla se gaseste “imprimat” in corpul vostru si se reflecta in acesta. Stransa legatura care exista intre viata interioara (dispozitia, starile sufletesti, dispozitia psihica, starile mentale, gandurile si emotiile) si corpul vostru este indivizibila si inevitabila.


Dar, pentru ca aceasta uniune sa fie reusita, trebuie sa tineti seama de nevoile corpului vostru, sa il ingrijiti si sa il iubiti ca pe un prieten. Caci drumul spre plenitudine de aici incepe. Numai atunci cand “locuiti” intr-adevar in corpul vostru puteti intreprinde calatoria care duce spre abundenta, inflorire si fericire.


Ati remarcat cat de numerosi sunt oamenii care nu se afla in corpul lor, care nu se simt “acasa” in propria locuinta? Marea majoritate a oamenilor traiesc impreuna cu ei insisi, in mintea lor, in amintirile lor, in proiectele lor viitoare si neglijeaza nevoile propriului corp.


Aici nu e vorba doar de banalul mers pe jos, desi chiar o plimbare de cateva zeci de minute, fara masina, relaxanta, nu e obligatoriu sa faceti eforturi iesite din comun. Insa, fara un minim de exercitii fizice, corpul se sedentarizeaza si noi, odata cu el. De aici, pot sa apara problemele, pot sa intervina disfunctii si noi suntem singurii vinovati. Este necesara o gimnastica mentala, care este in acelasi timp o pregatire a corpului pentru exercitiu si o dezvoltare a dinamismului propriu.

Niciun comentariu: