04 aprilie 2008

EMOTIILE





Multi dintre noi am invatat, din pacate prea devreme sa isi blocheze, sa isi suprime sau reprime emotiile. Exprimarea libera a sentimentelor este adeseori privita ca fiind sinonima cu “suferinta” si pentru a evita riscul de a fi raniti, de cele mai multe ori nu ne asumam riscul de a le exprima.

Emotiile au insa nevoie sa curga, ca si sangele prin corp. Cand emotiile sunt oprite, viata insasi este lipsita de elan. Obisnuinta de a trai intr-o stare de inertie emotionala, cu rol de scut protector impotriva suferintei ne impiedica sa simtim bucuria de a trai.

De emotiile noastre nu ne putem feri, orice am face. Ele se manifesta, mai devreme sau mai tarziu, intr-un fel sau altul, indiferent de gradul nostru de rezistenta fata de ele. Ele nu sunt ganduri pe care sa le putem elimina pur si simplu. Sunt manifestari fizice ale energiei cosmice universale.

Singura solutie e sa va acceptati emotiile, sa faceti din ele prieteni, sa le recunoasteti ca fiind ale voastre, sa invatati sa le resimtiti si sa le exprimati in momentul in care acestea se ivesc.

Cele 5 emotii de baza din care decurg toate celelalte sunt: teama, mania, tristetea, bucuria si compasiunea. Ele sunt esentiale pentru supravietuirea si bunastarea noastra generala. Greutatea consta nu in a le transcende, ci in a transforma relatia pe care o aveti cu ele. Emotiile nu sunt in sine nici pozitive, nici negative, ele sunt pur si simplu elementele energiei dumneavoastra de viata, fiecare avand propria vibratie si functie.

Niciun comentariu: