08 aprilie 2008

CONCENTRAREA

Concentrarea este aptitudinea de a dirija si fixa atentia asupra unei idei sau obiect, excluzand orice alte lucruri, in ciuda elementelor perturbatoare care ar putea sa va distraga.
“A sti sa te concentrezi” inseamna puterea de a-ti orienta fortele psihice asupra unui singur punct, fara a fi distras de nimic din ceea ce se intampla in jur.
Este una din activitatile cele mai creatoare.

Un exemplu: asezati o lupa pe traiectoria razelor soarelui, dirijati punctul luminos al focarului pe o foaie de hartie si aceasta se va aprinde. Concentrat-va in acelasi mod toate fortele asupra unui singur lucru, fara a va lasa distrasi si lumina va tasni! In mod similar, orice problema ce apare in minte, poate fi rezolvata in cateva minute de concentrare veritabila.

Principalul handicap al unei bune concentrari este tensiunea nervoasa si fizica si de aceea e necesara relaxarea.

Lipsa de concentrare sta la baza multor esecuri. Exersandu-va concentrarea, veti dispune in mod natural de un nivel excelent de atentie in viata curenta. Aceasta va va conferi discernamant, dar si posibilitatea de a va pastra in minte obiectivele propuse. Aveti posibilitatea de a va modifica si transforma existenta, de a nu mai indura evenimentele, ci a le creea.

Niciun comentariu: