03 aprilie 2008

GIMNASTICA MENTALA

Prin imaginatie, vizualizare mintala, senzatie, se pot folosi fantasticele resurse ale mintii, pentru a pregati corpul pentru exercitiu si pentru a-I dezvolta frumusetea, forta, dinamismul si supletea.


Este de ajuns sa va imaginati, sa vedeti mental corpul pe punctul de a se misca, pentru ca, imediat, creierul sa transmita ansamblului de muschi ordine precise de pregatire a miscarilor si sa asigure coordonarea necesara.


Pozitiile si deplasarile imaginate, apoi resimtite, duc la efecte fiziologice masurabile. Acestea vor procura corpului vostru o mare parte din beneficiile exercitiului pe care il vizualizati. Numai cateva minute de vizualizare pot sa dea posibilitatea, chiar si celor imobilizati la pat sa isi pastreze vigoarea corporala.


Prin faptul ca va imaginati FRUMOS, DINAMIC, SUPLU, va dezvoltati aceste calitati. Puterea considerabila a imaginatiei pregateste terenul: imaginandu-va imbogatiti cu aceste calitati, veti incepe efectiv prin gandire ceea ce vreti sa deveniti.


Pentru aceasta trebuie:

- sa inchideti ochii,
- sa respirati adanc,
- sa va relaxati,
- sa va imaginati intr-o situatie, la alegere, cu cat mai multe detalii (peisajul din jur, temperatura, lumina, sunetele, miscarile etc).


Faceti acest lucru fara efort, destins, amuzandu-va si lasand sa va vina in voie imaginile in fata ochilor inchisi, cat mai spontan posibil. Cu cat practicati acest exercitiu mai des, cu atat devine mai usor. Prin repetitie, veti simti tot mai mult cum “intrati in imagine” si veti simti in tot corpul ceea ce va imaginati.
In timpul vizualizarii, aveti grija sa va lasati respiratia libera si sa nu va blocati miscarile .

Niciun comentariu: