26 martie 2008

PROSPERITATEA


Foarte multi isi doresc sa faca parte dintre aceia ce ii ajuta pe altii, le face chiar placere sa ajute pe cei ce cer ajutorul lor. Din pacate, la fel de multi sunt cei care nu se ajuta pe ei insisi. Ii hranesc pe altii, dar nu se hranesc pe ei. Ii ajuta pe altii, dar pe ei nu se ajuta. Devin astfel epuizati si obositi si isi pierd apetitul pentru viata, pentru orice fapta. Punandu-se pe locul doi, uita ca de fapt nu ii poti hrani pe altii daca nu esti satul tu insuti.

Fericirea proprie este la fel de importanta ca si fericirea pe care o creezi altora. Din fericirea ta izvoraste abundenta, pe care o poti apoi imparti cu altii. Daca n-o ai, ce sa imparti? Daca tu insuti nu esti fericit, oricat ai incerca sa oferi altora clipe fericite, ori nu vei reusi, ori vei avea doar niste tentative palide.

Este bine sa ne aducem aminte ca aspectele din viata care prospera sunt acelea care ne aduc cea mai mare bucurie, de fiecare data, si ca ele sunt cele carora le daruim cea mai mare atentie si energie.

Niciun comentariu: