13 martie 2008

Asumă-ţi răspunderea pentru crearea propriei vieţi, aşa cum ai vrea să fie

Priveşte-o strălucind în faţa ta. Respiră adânc şi priveşte-o. Umple-te de putere şi responsabilitate. Umple-te de strălucirea caldă a iubirii-de-sine. Iar apoi creează-ţi propria viaţă. Da, poţi să faci asta. Creează-ţi propria viaţă şi universul se va ridica, va băga de seamă şi va începe să lucreze alături de tine. Aşa se face. Viziunea ta, combinată cu acţiunea şi responsabilitatea, acţiunea corectă în direcţia a ceea ce doreşti – este o combinaţie imbatabilă.

Acum, mai trebuie luat în considerare un lucru aici, şi acesta este rolul fricii din viaţa ta – frica şi îndoiala. Dacă priveşti înapoi, vei descoperi că cele mai rele decizii pe care le-ai făcut din punct de vedere financiar şi al afacerilor, sau cele din cariera ta, au fost fie conduse de o dorinţă prostească pentru plăceri de scurtă durată, fie de frică – ocolind să faci ceea ce ştiai în adâncul tău că trebuie să faci –, sau de îndoială, subevaluându-te în negocieri sau trăgându-te înapoi în ultimul minut, pentru că te îndoiai de tine de ajutorul pe care universul ţi-l asigură.

Trebuie să îndepărtezi frica şi îndoiala din viaţa ta. Şi astfel, când îţi faci respiraţia de dimineaţă, asigură-te, de asemenea, că ai izgonit frica şi îndoiala. Spune-le să-ţi părăsească trupul, să plece din picioare şi din stomac, din inimă şi din minte. Spune-le să te părăsească, şi fii foarte conştient de momentul când vor încerca să îşi facă din nou apariţia mai târziu, în timpul zilei. Când simţi ca ţi-e frică, trebuie să te opreşti, să inspiri adânc şi să nu iei nici o decizie importantă din acea stare.

Nu lăsa frica şi îndoiala să-ţi dicteze viaţa. Dacă un lucru te înspăimântă, nu este un motiv suficient de bun ca să-l ocoleşti. S-ar putea să fie chiar opusul. S-ar putea să fii provocat să ieşi şi să îndrăzneşti să faci ceva care te va duce exact acolo unde doreşti să mergi. Dar nu poţi şti asta dacă eşti chinuit de frică sau de îndoială.

Trebuie să înveţi să cobori, în cel mai adânc miez al adevărului; trebuie să înveţi să accesezi pacea care stă în mijlocul momentului de acum, în mijlocul plexului tău solar, în binele care se revarsă din propriul tău suflet. Iar calea de a accesa aceasta este prin meditaţie liniştită şi prin contemplare, respirând şi relaxându-te, găsindu-ţi propria metodă care funcţionează pentru tine, de a ajunge în acest centru. Pentru că acolo se află adevăratele răspunsuri.

Astfel, începe pe două căi: mai întâi, practică dimineaţa, în linişte, cu credinţă, în fiecare zi, astfel încât să înceapă să acumuleze putere. Experimentează şi găseşte căile care funcţionează cel mai bine pentru tine.

Apoi, învaţă să recunoşti frica, iar când ţi-e frică – amână decizia. Spune oamenilor că vei reveni la ei. Cele mai bune decizii nu trebuie luate în momente de nervozitate, care sunt conduse de ego sau de frică. Cele mai bune decizii sunt luate dintr-un centru al liniştii şi al calmului.

Acesta este ţelul fundamental. Dar poate fi atins numai în pace şi într-o concentrare profundă în ceea ce există. Nu în reverii. Nu în teamă. Nu în regret. Nu în stări emoţionale de frustrare, mânie, vină, depresie, nervozitate. Fluxul este un sentiment profund de pace, un sentiment obiectiv, nesentimental, un sentiment centrat de cunoaştere.

Iar în această stare, când poţi să-ţi cobori propriul suflet pentru linişte centrată şi doar să te laşi în voia curentului, să navighezi în fluxul universului – apar miracolele; coincidenţele se ivesc dintr-o dată peste tot în jur, iar universul îşi deschide larg porţile în faţa ta.

Înlocuieşte întunecimea fricii şi a îndoielii cu strălucirea şi căldura iubirii şi a increderii. Stai jos în linişte. Concentrează-te acolo, iar aceste probleme vor dispărea din faţa ta.

Niciun comentariu: