21 martie 2008

Lumea e o iluzie


Venind in contact cu lumea, voi trebuie sa fiti intotdeauna cei care dati. Dati tot ce puteti si nu va ganditi deloc cum ati putea primi inapoi ceea ce ati dat.. Dati iubirea voastra, dati ajutorul vostru, mangaierea voastra, oeriti-va serviciile ori de cate ori va sunt solicitate, pazindu-va, totodata de a primi ceva in schimb! Nu puneti niciodata nici un fel de conditii si nu veti fi o povara pentru nimeni. Cand dati, dati intotdeauna din tot sufletul.

Atat timp at suntem cufundati in viata cotidiana, in suspinele acesteia si in lupta pentru existenta, lumea ni se pare ca e intr-o lupta permanenta cu ea insasi. Calatorim in lumea aceasta asemeni celui fugarit de un caine, ce alearga mereu sa nu fie prins, percepand astfel numai o parte a frumusetilor si minunatiilor lumii. Straduiti-va sa deveniti, pe cat se poate, mai presus de tot ce va inconjoara: devenind constienti de “cosmicitatea” naturii voastre, priviti panorama lumii si a vietii ce se desfasoara cu liniste. Tineti minte ca toate acestea sunt doar jocuri copilaresti. Uitati-va la lume ca la un tablou, delectandu-va cu frumusetile ei, dar cu constiinta treaza ca nimic nu poate sa aiba vreo influenta asupra voastra.

In realitate, toata frica noastra se afla inradacinata in inclinatia pe care o avem de a lua lumea materiala drept ceva real si de a crede in aceasta realitate. Dar uitam ca materia isi datoreaza intrega existenta numai ratiunii, ce se afla dincolo de ea. Tot ceea ce vedem este o manifestare a lui Dumnezeu.

Niciun comentariu: