13 martie 2008

Credintele noastre materiale



Noua ni se spune ca realitatea, lumea in care traim, este doar o iluzie. Cum se poate ca aceasta sa fie adevarat? Putem vedea, atinge, gusta si mirosi, asa ca trebuie sa fie reala. Din perspectiva noastra, acesta realitate este statica si foarte solida. Si totusi, dintr-o perspectiva spirituala, realitatea este un sistem dinamic care se poate schimba intr-o secunda. Mai degraba, realitatea noastra materiala este doar o oglinda a credintelor noastre. Cand ne schimbam credintele, ne schimbam si realitatea. Si aceasta se poate schimba intr-o secunda, cand stim ca aceste credinte interactioneaza cu realitatea noastra.

Pentru a intelege cum aceste credinte materiale afecteaza realitatea, trebuie sa intelegem ce sunt ele. Credintele noastre materiale includ fiecare aspect ale vietilor noastre pe plan material, incepand cu ceea ce credem despre noi insine. Cati dintre noi ne facem timp sa luam in considerare si sa analizam ceea ce credem despre noi insine? Stim cu certitudine ce gandim despre altii (inclusiv familia noastra, prieteni, parteneri, cel mai popular actor, politicianul favorit), dar niciodata nu stam o secunda linistiti sa ne analizam pe noi insine si sa-l luam in considerare pe „eu”.

Cele mai multe dintre crezurile noastre despre noi insine vin din experiente trecute si din opiniile celorlalti despre noi. Ca sa le schimbi iti trebuie timp, practica si rabdare. Si, o data ce ne indreptam atentia spre ceea ce vrem sa devenim si sa facem, s-ar putea sa intalnim o oarecare rezistenta. Cand vocea externa vrea sa faca o schimbare, vocea noastra interna ne reaminteste imediat de esecuri din trecut, greseli si spaime. Pentru ca ambele voci sa fie in concordanta, precum ca putem face tot ce dorim sa facem, invatarea faptului de a tine aceste lucruri in balanta ne va ajuta sa ne cream realitatea visurilor personale.

Probabil ca a rapi din timpul unui program foarte incarcat pentru a ne gandi la noi insine poate parea o pierdere de vreme, dar este cu siguranta primul pas pentru a intelege cum credintele materiale ne afecteaza realitatea. Devenim ceea ce credem si realitatea se reflecta in acest lucru. Sa schimbam aceasta realitate este la fel de simplu ca si schimbarea crezurilor materiale, adica cum ne vedem/percepem pe noi insine.

Gasiti-va ceva timp sa va analizati cum va vedeti/percepeti pe voi insiva. Ce credeti despre indemanarile, talentele sau darurile voastre innascute? Stiti care sunt si ce reprezinta acestea? Ce nu va place la realitatea voastra si ce credinte va spijina aceasta opinie? Apoi, schimbati acea credinta/opinie, asa cum/cat puteti, pentru a crea realitatea pe care o doriti de fapt.

Veti descopri ca, o data ce ati inceput sa va focalizati pe aceste noi credinte si opinii, veti incepe sa intelegeti conexiunile dintre cele doua realitati si sa puteti crea modificarile pe care le vreti/doriti.

Niciun comentariu: