17 februarie 2008

Vizualizare Creativa V


Relaxarea este importanta

Este important sa ne relaxam deplin atunci cand invatam prima data cum sa ne folosim viziunea creativa. Atunci cand corpul si mentalul nostru este relaxat profund se schimba si undele cerebrale. Acest nivel mai profund, mai lent, este in mod comun denumit nivelul alpha, si el s-a descoperit ca este o stare de constiinta foarte sanatoasa. S-a observat deasemenea a fi mult mai eficace decat nivelul mai activ cunoscut ca beta, in crearea de schimbari in lumea asa-zis obiectiva, prin folosirea vizualizarii.

In special este bine sa facem vizualizare creativa noaptea imediat inainte de a adormi, sau dimineata imediat dupa ce ne-am trezit, pentru ca atunci mentalul si corpul fizic sunt deja profund relaxate si receptive. In plus, o scurta perioada de relaxare si vizualizare creativa in timpul pranzului ne va relaxa si ne va reinnoi, si va face ca ziua sa se scurga mult mai lin.

Descoperirea scopului nostru mai inalt

O necesitate de baza a tuturor fiintelor umane este sa aduca o contributie pozitiva in lume si pentru ceilalti, odata cu imbunatatirea si aducerea bucuriei in viata noastra personala. Toti avem mult de oferit lumii si unii altora, fiecare in modul nostru special si unic. In mare parte, sentimentul nostru personal de satisfactie este in functie de cat exprimam acest lucru. Fiecare avem o contributie semnificativa de facut in aceasta viata. Eu numesc aceasta contributie "scopul nostru mai inalt". Acest scop implica faptul de a fi tu insuti total, complet si natural, si de a face un lucru sau mai multe lucruri care iti fac cu adevarat placere, si pe care le faci cu usurinta. Stim cu totii in inima noastra care este scopul nostru mai inalt, dar deseori nu-l constientizam nici fata de noi insine. De fapt majoritatea oamenilor par sa faca eforturi deosebite ca sa ascunda acest scop de ei insisi si de intreaga lume. Lor le este teama si incearca sa evite puterea, raspunderea, si lumina care vine odata cu constientizarea si exprimarea adevaratului lor scop in viata.

Veti vedea cum atunci cand folositi vizualizarea creativa abilitatea voastra de a manifesta va functiona pana la a aduce alinierea cu scopul vostru cel mai inalt. Daca incercati sa manifestati ceva si nu pare sa va reuseasca, s-ar putea sa nu fie ceva potrivit cu planul si cu semnificatia vietii voastre. Fiti rabdatori si mentineti contactul cu ghidul interior. In perspectiva, veti vedea ca totul se desfasoara la perfectie.

Niciun comentariu: