09 februarie 2008

Vizualizare Creativa I


Ce este Vizualizarea Creativa?

Vizualizarea creativa este tehnica de folosire a imaginatiei noastre pentru a crea ceea ce ne dorim in viata. In trecut multi ne-am folosit puterea de vizualizare creativa intr-un mod relativ inconstient. Din cauza propriilor noastre concepte eronate despre viata, adanc inradacinate, ne-am asteptat si ne-am imaginat lipsuri, limitari, dificultati, si probleme ca fiind destinul nostru in viata.

Trebuie sa intelegem in primul rand faptul ca aceasta tehnica NU POATE FI folosita pentru a "controla" comportamentul altora sau a-i determina sa faca ceva impotriva vointei lor. Orice incercam sa creem pentru altcineva se intoarce intotdeauna inapoi la noi. Aceast lucru include atat actiunile pline de iubire, care ajuta, cat si actiunile distructive.

Pentru a folosi vizualizarea creativa nu este necesar sa credem in nici un fel de idei metafizice sau spirituale. Nu este necesar sa "ai credinta" in nici un fel de putere care ar trece dincolo de tine.

Vizualizarea creativa este Imaginatie in sensul cel mai inalt si mai real al cuvantului, prin intelegerea si alinierea la principiile naturale care guverneaza lucrul universului nostru, si folosirea acestor principii in mod constient si creativ.

Cum Lucreaza Vizualizarea Creativa

Pentru a intelege cum lucreaza Vizualizarea Creativa putem sa privim la cateva principii care se leaga intre ele:

· Universul fizic este energie

· Energia este magnetica (ce se aseamana se aduna)

· Forma (energia fizica) urmeaza ideii (energia mentala)

· Ceea ce oferi catre univers va fi reflectat inapoi catre tine.

Patru Trepte de baza pentru Vizualizarea Creativa

1. Fixeaza-ti telul

2. Creeaza o idee sau imagine clara

3. Concentreaza-ti deseori atentia asupra ei.

4. Ofera-i energie pozitiva

Continua sa lucrezi in aceasta ordine pana cand iti atingi tinta, sau pana cand nu mai simti dorinta respectiva. Aminteste-ti ca tinta se poate schimba inainte de a fi atinsa. Daca nu mai simti interes s-ar putea sa fie timpul sa analizezi din nou ceea ce iti doresti.

Niciun comentariu: