10 februarie 2008

Vizualizare Creativa III

Tehnica plutirii

Singura cale prin care se poate folosi vizualizarea creativa este folosind "tehnica plutirii". Prin ea noi nu facem eforturi de a ajunge acolo unde ne dorim sa ajungem; doar spunem clar Universului unde vrem sa mergem si apoi urmam cu rabdare si in armonie calea apei vietii, pana cand ne duce acolo.

A te lasa dus de curent insemneaza a nu te agata cu disperare de dorintele tale (chiar daca par a fi foarte importante) si sa fim in schimb capabili sa le schimbam daca apare ceva mai bine pe parcurs. A merge dus de curent este echilibrul dintre a pastra clar in minte destinatia noastra si totusi a ne bucura de peisaj in timp ce inaintam, si a fi chiar de acord sa ne schimbam destinatia daca viata ne duce catre o directie mai buna. Singura manifestare care poate fi considerata ca a avut succes este cea care aduce o schimbare sau crestere a constientizarii, cu alte cuvinte care a reusit sa aduca o manifestare a Divinului masculin/feminin si a revelat-o mai complet, odata cu manifestarea sa in forma.

Acceptarea Binelui Propriu

Pentru a folosi vizualizarea creativa si a crea ceea ce ne dorim in viata trebuie sa fim dornici si capabili sa acceptam tot ce are viata sa ne ofere mai bun, adica "binele nostru propriu". Multi avem dificultati in a acepta posibilitatea de a avea ceea ce ne dorim in viata. Acest lucru de obicei apare dintr-o credinta profunda in ideea ca suntem nevrednici, ca nu meritam aceste lucruri, credinta pe care o invatam la o varsta foarte frageda. Afirmatiile si vizualizarea creativa sunt un mod minunat de a crea o imagine proprie mai pozitiva si mai iubitoare. In primul rand ele ne permit sa acceptam si sa iubim fiinta noastra asa cum este, in al doilea rand ne permite sa incepem sa ne creem asa cum dorim sa fim.

Programarea Prosperitatii

O parte foarte importanta din procesul intreg de vizualizare creativa este programarea prosperitatii. Aceasta insemneaza a avea intelegerea, de a urma atitudinea prin care consideram ca universul este total abundent...ca este o cornucopie de tot ce isi poate dori inima ta, atat pe plan material cat si pe planurile emotional, mental, spiritual. Una din cele mai comune cauze de esec in a obtine ceea ce ne dorim este "programarea saraciei". Adevarul despre acest pamant este ca el este un loc de o bunatate si frumusete deosebita, un loc deosebit de hranitor. Singurul "rau" vine de la lipsa de intelegere a acestui adevar. Raul (ignoranta) este ca o umbra - nu are substanta reala si este datorat doar lipsei de lumina. Nu poti face o umbra sa dispara incercand sa te lupti cu ea, ci trebuie sa proiectezi lumina asupra ei. Daca nu se creeaza un context prin care lumea sa fie perceputa ca un loc care are potentialul de a fi potrivita pentru fiecare, vom avea dificultati in a crea ceea ce ne dorim in viata noastra personala.

Revarsare

Un alt principiu-cheie este cel de a da, sau de "a lasa sa se reverse". Cand acceptam Bunatatea Universului in mod natural simtim ca dorim sa impartasim acest lucru, realizand ca pe masura ce oferim din energia noastra facem loc pentru mai mult, ca sa se reverse in noi. Atunci cand ne simtim nesiguri si incergam sa pastram cu zgarcenie agatandu-ne de ceea ce avem, incepem de fapt sa ne taiem alimentarea cu acest minunat izvor de energie.

Energia ia multe forme, cum ar fi iubirea, afectiunea, aprecierea si recunoasterea, lucrurile materiale, banii, prietenia, etc. si toate principiile se aplica in mod egal acestor forme.

Niciun comentariu: