12 februarie 2008

Vizualizare Creativa IV

Un exercitiu simplu de vizualizare creativa


Ne gandim intai la ceva ce ne dorim. Poate sa fie un obiect pe care ne dorim sa-l avem, un eveniment care am dori sa se intample, sau o situatie din viata care am dori sa se imbunatateasca.

Ne asezam intr-o pozitie comoda fie asezat fie culcat, intr-un loc linistit unde sa nu fim deranjati. Ne relaxam corpul complet. Respiram incet si adanc. Numaram incet de la 10 la 1, simtind cum devenim din ce in ce mai relaxati pe masura ce numaram.

Cand simtim ca suntem profund relaxati incepem sa ne imaginam ceea ce ne dorim exact asa cum ne-am dori sa fie. S-ar putea sa ne imaginam ceva ce spun oamenii, sau orice fel de detalii care fac lucrul respectiv sa fie real pentru noi. Poti folosi un timp relativ scurt pentru acest lucru sau chiar mai multe minute - cum simtim ca este mai bine pentru noi. Aceasta trebuie sa fie o experienta foarte placuta, sa ne simtim ca un copil care viseaza cu ochii deschisi.

In continuare, pastrand imaginea sau ideea in minte, spunem in gand o fraza foarte pozitiva si afirmativa despre ea. Intotdeauna incheiem vizualizarea cu o fraza ferma adresata catre noi insine:

Acest lucru, sau ceva si mai bun, se va manifesta acum pentru mine intr-un mod total satisfacator si armonios, pentru binele cel mai inalt al tuturor.

Prin acesta se lasa loc pentru ceva diferit si totusi chiar mai bun decat ceea ce ne-am imaginat ca se va intampla initial, si in acelasi timp serveste ca o reamintire a faptului ca acest proces functioneaza numai atunci cand se face spre binele tuturor.

Daca apar dubii sau ganduri contradictorii nu trebuie sa le rezistam sau sa incercam sa le prevenim. Acest lucru le-ar da o putere pe care altminteri ele nu o au. Doar le lasam sa treaca prin constiinta noastra, dupa care ne intoarcem inapoi la afirmatiile si imaginile pozitive pe care le-am creat.


Niciun comentariu: