11 februarie 2008

Viitorul se creeaza!


Viitorul nu se prezice, el se creeaza! Acesta este un vers dintr-o melodie auzita de curand la radio! Este un adevar care subliniaza inca o data necesitatea trairii in prezent, a actiunii prezente asupra viitorului.

Dincolo de latura spirituala, exista o latura normala, de aplicare in prezent a principiilor de viata pentru a putea prefigura cat mai fidel proiectia pe care o avem despre viitor. Si aceasta, in conditiile in care fiecare dintre noi actionam de cele mai multe ori instinctiv. Ce s-ar intampla daca actiunile ar fi constiente? Ne-am putea creea asa cum dorim viitorul nostru!

Ce s-ar intampla daca s-ar actiona constient? Marea majoritate a semenilor nostri e obisnuita sa se planga de conditiile de viata, de traiul prea scump, de lipsuri, de locul de munca, fara a se gandi, macar o data ca toate aceste lipsuri sunt creeate de propria minte, prin constientizare si apoi repetare. Prin actiunea inversa, aceea a constientizarii situatiilor bune din viata, a oportunitatilor care se ivesc, a bucuriei ce se gaseste in lucrurile marunte, s-ar putea actiona usor asupra dispozitiei proprii, asupra perceptiei lumii inconjuratoare, implicit totul ar deveni mai cald, mai frumos, astfel incat si experienta traita sa devina mai buna. Din pacate, e atat de usor sa gandim in termeni negativisti! E mult mai usor sa gandim ca nu avem bani, ca nu avem haine, ca nu avem jobul pe care ni l-am dori decat sa gandim cat de frumos e afara cand e soare, cat de fericiti suntem ca avem alaturi de noi pe cineva care ne iubeste, cat de bine e la birou, ca nu ne cicaleste nimini. Si exemplele pot constinua astfel.

Incercati o data, macar o data si o sa vedeti ca incepeti sa simtiti frumosul din jur!

Niciun comentariu: