27 ianuarie 2008

Viata se muta intotdeauna de la o extrema la alta

Viata se muta intotdeauna de la o extrema la alta. Cei mai multi dintre noi nu vor sa fie deranjati de toate aceste schimbari. Ne dorim o stare sigura si frumoasa, si ne dorim sa raminem asa permanent. Dar atunci veti fi morti, si acel spatiu frumos, nu vi se va mai parea atit de frumos; va trebui sa-l pierdeti iar si iar il veti pastra proaspat, ca sa fie frumos.

Este perfect normal si natural ca intr-un moment sa va simtiti ecstatici, si in alt moment sa cadeti in intuneric. Dar nimic nu este gresit in intuneric. Rasaritul are partea lui de frumusete, dar valea intunericului are propria stare de pace, propria tacere, propriul adinc, propria raceala.

Nu cereti vietii sa fie tot timpul o singura experienta. Permiteti vietii sa va duca prin toate dimensiunile sale. Amintiti-va doar un singur lucru: indifferent de ceea ce va ofera viata, bucurati-va. Aceasta este cheia de aur pentru a transforma fiecare experienta intr-o frumusete spirituala… nu permanenta ci fluxul, ca curgerea unui riu. Citeodata este un munte, si citeodata este o cimpie; citeodata este un ocean. Citeodata ne mutam in nori, si citeodata ploua iar. Acceptati intreg cercul vietii. In aceasta acceptanta sta religiozitatea voastra autentica.

Sai Baba

Niciun comentariu: