18 ianuarie 2008

SURASUL INTERIOR


In China antica, maestrii taoisti recunosteau puterea energetica a surasului. Ei practicau Surasul Interior spre propriul lor folos, pentru a dinamiza circulatia energiei chi, ceea ce le aducea sanatate, bucurie si longevitate.

Surasul Interior trimite energie pozitiva in organe, atat de importante pentru viata noastra. In mod bizar, in vreme ce acordam atentie aparentelor exterioare, putini dintre noi cunosc asezarea si aspectul organelor noastre interne, a glandelor, localizarea si modul in care functioneaza. Si mai grav, suntem surzi la avertismentele subtile pe care ni le trimit, atunci cand le asuprim cu regimuri alimentare si moduri de viata nesanatoase.

Cine este familiarizat cu organele sale interne, cine le apreciaza in mod constient functia pe care o indeplinesc, invatand sa le inteleaga mesajele, acelui om, organismul ii va fi recunoscator pe de-a-ntregul, rasplatindu-l cu vitalitate. Daca intre noi si oameni straini exista sentimente de afectiune si de comunicare, de ce n-ar exista asemenea sentimente, si intre noi si interiorul corpului nostru, incepand cu celulele si terminand cu organele? Sunt vii, fac parte din noi, le datoram existenta. Iubirea care ne face bine noua, le face bine si lor. Din pacate, uitam prea des ca starea noastra de bine si bucurie o datoram, inainte de toate, structurii invizibile a corpului nostru, un univers fabulos, compus din miliarde de unitati de viata, care se nasc, lupta pentru existenta si mor. De binele lor depinde binele nostru. Si pentru asta, nu merita oare sa le rasplatim cu un suras?

Surasul Interior este extrem de eficace pentru a neutraliza stresul cotidian. In societatea de azi, milioane de oameni incearca sa scape de el, dar din pacate, remediile oferite le aduc doar o rezolvare partiala si temporara.

Conform invataturii inteleptilor taoisti, cand zambim, organele noastre emit o secretie comparabila cu mierea si care hraneste intregul corp.

In schimb, cand suntem furiosi sau stresati, organele interne produc secretii otravitoare, care blocheaza canalele de energie, stagneaza in organe si produc indigestia, cresterea tensiunii arteriale, accelerarea pulsului cardiac, insomnii.

Cand zambetul coboara in interiorul corpului, el face organele sa se dilate, sa-si recapete forma, sa absoarba umiditate, ceea ce le face mai eficiente.

Niciun comentariu: