11 ianuarie 2008

Noi suntem creatorii viitorului nostru- OMRAAM


Prezentul nostru este rezultatul trecutului nostru. Gândurile, sentimentele, dorinţele pe care le-am avut în încarnările anterioare au declanşat în univers forţe şi puteri de aceeaşi natură care au determinat calităţile, slăbiciunile şi evenimentele existenţei noastre.

Singurul lucru ce ne stă în putere este de a pregăti viitorul. Da, iată ce este neclar pentru majoritatea oamenilor: ei discută la nesfâtşit pentru a afla dacă omul este liber sau nu, unii gândind că este, alţii că nu este liber, dar în realitate ei pun greşit problema. Libertatea nu este o condiţie dată sau nu omului odată pentru totdeauna. În ceea ce priveşte prezentul, libertatea lui este foarte limitată, pentru că prezentul este consecinţa unui trecut asupra căruia este imposibil de a reveni pentru a-l modifica; trecutul trebuie suportat, digerat. Pentru viitor suntem noi liberi, pentru că avem posibilitatea de a-l crea aşa cum îl dorim.

Iată un adevăr foarte important de cunoscut, pentru a putea înţelege în ce sens trebuie lucrat! Dacă nu, ce se întâmplă? Neştiind că putem îmbunătăţi situaţia pentru viitor, suportăm prezentul, ne lăsăm pradă unui comportament din ce în ce mai deplorabil, iar rezultatul e că la următoarea încarnare vom fi şi mai limitaţi, şi mai sclavi.

Începând de azi, puteţi să vă pregătiţi viitorul. Prin dorinţă, gândire şi imaginaţie, veţi alege o orientare, veţi cere cele mai bune calităţi şi condiţii pentru a vă putea manifesta într-o zi ca fiinţe de pace, bunătate şi lumină. Pentru că este o realitate absolută: veţi reveni într-o zi pe acest pământ, şi depinde de voi şi de felul în care pregătiţi existenţa viitoare, cine veţi fi şi pe cine vaţi întâlni. Înţelegerea acestui adevăr e fundamentală pentru destinul vostru.

De aceea, când întâlniţi greutăţi, încercări, nu vă revoltaţi, nu fiţi dărâmaţi ci încercaţi să treceţi prin ele ştiind că sunt necesare. Dacă nu le acceptaţi, veţi comite alte greşeli şi, la următoarea încarnare, datoriile voastre vor fi şi mai mari şi veţi suferi şi mai mult.

Dar aceasta să nu vă împiedice să vă construiţi viitorul; încercările la care sunteţi supuşi nu vor mai fi decât o furtună peste care veţi trece uşor. Da, dacă oamenii se simt zdrobiţi de încercări, este pentru că nu au nici o scăpare spre un viitor luminos, orizontul lor este astupat. Dar este astupat pentru că ei înşişi au făcut aceasta, şi depinde doar de ei să deschidă o fereastră pentru a vedea soarele.

Nu cei care sunt fericiţi şi copleşiţi, ci cei nefericiţi sunt cei care au nevoie de a dori şi imagina, şi ei o fac de o sută de ori mai puternic decât ceilalţi. Deci, dacă vă simţiţi dezmoşteniţi, acum e momentul de a crea prin gândire un viitor de bogăţie şi splendoare.

Ce veţi face ştiind că veţi moşteni o mare bogăţie sau că veţi porni într-o mare călătorie?

Trăiţi dinainte bucuria a ceea veţi face cu această comoară sau a ceea ce veţi vedea în timpul călătoriei.

OMRAAM- Semintele fericirii

Niciun comentariu: