19 decembrie 2008

Armonii Spirituale

Sub acest titlu, la Biserica Catolica “Preasfantul Mantuitor” din Bucuresti a avut loc sambata, 13 decembrie 2008 la ora 19.00 concertul de orga sustinut de Bruno Medicina, cel caruia ii datorez acest blog, pentru ca primul meu articol este despre depasirea limitelor, realizata intr-o sesiune de “Fire Walking”.
Timp de o ora, Bruno Medicina ne-a incantat cu muzica clasica, cu care ne-a obisnuit in fiecare an in preajma Craciunului. Orga bisericii este una italiana, Pinchi, din anul 1921, mecanica cu doua tastaturi.
Din program: Girolamo Frescobaldi- Fiori Musicali, Alessandro Marcello, Concertul in do- per Oboe e archi si Bach- Fantezie si Fuga, iar in incheiere, ca in fiecare an, Tocata si Fuga d moll.
A fost o ora de intalnire cu sufletul, cu eul interior. O ora de pierdere si contopire cu infinitul, de cautare si regasire a iubirii. Este un sentiment pe care l-am avut de fiecare data cand am ascultat orga, si nu numai la concerte, ci chiar la liturghiile din bisericile catolice, atunci cand corul este acompaniat de orga. Sunetul orgii, linistitor, calm, si totodata, puternic si patrunzator mi-a incalzit inima si m-a facut sa imi doresc si de sarbatorile care vin aceeasi liniste si fericire.
Pentru cadoul oferit, ii multumesc si va ofer o filmare facuta in timpul concertului.
Sarbatori Fericite!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Dragii mei, este important ca in aceste zile sa ne bucuram.
Totul sa fie prilej de sarbatoare si de fericire acum. Craciunul este sarbatoarea bucuriei, sarbatoarea iubirii.

Acum se naste Iisus, din nou, in inimile noastre. Se naste Domnul Luminii, al Iubirii si al Bucuriei.

Acum Iisus este mai aproape de noi, este peste tot imprejurul nostru si peste tot in noi, de aceea este important sa fim plini de multumire pentru tot ce am primit ca dar de la Dumnezeu.

Este sarbatoare. Sa lasam asadar toate grijile si supararile deoparte, pentru ca acum este timpul bucuriei. Nu mai avem timp pentru nimic altceva decat pentru sarbatoare.

Sarbatoriti-L pe Iisus in inimile voastre, cu mare bucurie, smerenie, iubire, minunatie si simplitate. Sarbatoriti-L pe Iisus in acest fel si impartasiti totul cu iubitii vostri, cu cei dragi, cu cei care nu-i cunoasteti, cu toata omenirea.

Fiti simpli si frumosi precum copii, si colindati pe Iisus in inimile voastre, cu mangaiere, pace si iubire. Si apoi colindati-L pe Iisus in inima fiecarui om pe care il intanliti - fie ca il cunoasteti fie ca nu. Iisus este in inimile tuturor, Iisus este legatura noastra - a tuturor cu Inima Suprema - Dumnezeu Tatal.

La Multi Ani!
In sarbatoare si iubire de Iisus, mereu al vostru - George.

Claudia Ungureanu-Maier spunea...

sarbatori fericite şi tie! Craciun fericit!
Claudia