27 septembrie 2007

O INTALNIRE CU TINE INSUTI




Cum ar fi sa te intalnesti cu tine insuti? Cati dintre noi nu si-au imaginat cum vor arata / ce vor face peste sa zicem, 10 ani. Cum vei arata? Unde vei locui? Ce masina vei avea? Vei avea propria afacere? Sunt intrebari la care trebuie sa-ti raspunzi, fara teama inca de acum. De fapt, daca ar fi sa alegi intre tine, cel din viitor, ai putea fi: mai rau decat esti acum, la fel sau mai fericit, mai bogat, mai sanatos decat esti azi. Care varianta este cea mai buna? Evident, ultima.
Asadar, sustine-ti aceasta viziune cu toata forta imaginatiei. Intrebari simple, de genul: “Ce voi face acum pentru a incepe acest proces?”, “Ce voi face peste o saptamana, o luna etc?” Numai visele nu sunt suficiente. Acestea sunt insotite de actiune. Pentru a nu fi descurajat in fata provocarilor, incearca sa spargi fiecare proiect in altele mai mici, astfel incat toate, la un loc sa formeze intregul, insa, luate in parte aceste mici sarcini sa para a fi realizabile. Acesta e trucul. Sa ti se para mereu ca ceea ce iti propui este usor de realizat, astfel incat sa pornesti in alta calatorie, cu un alt proiect, la fel de realizabil. Mintea noastra e marginita si pentru a nu deveni descurajati de imposibilitatea realizarii unei sarcini, fragmentarea este necesara.
Dezvoltand astfel calitatile unui invingator, egoul poate fi depasit. Viata este o aventura incitanta, ce merita traita mereu, zi dupa zi. Visele de azi sunt realitatile de maine. Orice vis care merita efortul implica o munca sustinuta, insa gandeste-te mereu la tine, cel de peste 10 ani. Ai sa vezi ca merita eforturile de azi….

CLAUDIA UNGUREANU-MAIER

Niciun comentariu: