01 noiembrie 2007

SUNTEM 100% RESPONSABILI

Din

UN CURS IN MIRACOLE
de Kenneth WapnickFiecare gand pe care-l gandim creeaza viitorul nostru.
Punctul de putere este intotdeauna in momentul prezent. Este foarte important- tot ce afirmam pozitiv sa fie la momentul prezent
Ideea principala a fiecarui persoane este in general: “Nu sunt bun indeajuns”- e un gand foarte daunator, nu se spune nicioadata acest lucru. Este un gand si un gand poate fi schimbat.
Resentiment, criticism si vinovatie- sunt cele mai daunatoare probleme ale oamenilor.
Cand ne iubim in primul rind pe noi si apoi si pe ceilalti, totul in viata noastra lucreaza.
Trebuie sa lasam trecutul sa se duca si sa iertam pe toti.
Trebuie sa incepem sa invatam sa ne iubim pe noi insine.
Auto-aprobarea si auto-acceptarea in momentul de fata sunt cheia pentru schimbari pozitive.
Noi creem asa numitele boli in organismul nostru.

Tot ce gindim despre noi insine devine adevarul despre noi. Cred ca fiecare, incluzindu-ma si pe mine este 100% responsabil pentru orice in vietile noastre, ce este mai bun sau cel mai rau. Fiecare gind pe care-l gandim creeaza viitorul nostru. Gindurile pe care le gandim si cuvintele pe care le rostim creeaza experientele noastre.
Noi creem situatiile si apoi blamam alte peroane pentru frustarile noastre. Nici o persoana, nici un loc si nici un alt lucru n-are putere asupra noastra, pentru ca numai noi sintem singurii ginditori ai mintii noastre.
Cand creem pace si armonie si balans in mintile noastre, asta vom gasi in vietile noastre.
Ceea ce credem despre noi si despre viata devine adevar pentru noi.
Universul ne suporta total in fiecare gand pe care-l alegem sa gindim sau credem.
Puterea Universala nu ne va judeca sau critica niciodata.
Afirmatia “Dragostea este peste tot, iubesc si sunt iubit” va fi repetata adesea pana va deveni adevar pentru mine. Acum persoane iubitoare vor veni in viata mea, persoanele care sint deja in viata mea vor deveni mult mai iubitoare pentru mine, si eu voi exprima mai usor dragostea pentru altii.

Multi dintre noi avem idei gresite despre cine sintem noi si avem multe, multe reguli rigide despre viata, care ar trebui sa fie indepartate.
Cind suntem mici, noi invatam ce sa simtim despre noi insine si despre viata din reactiile adultilor din jurul nostru.
Cind crestem, tindem sa recreem mediul emotional pe care l-am avut in copilarie.
De aceea, este important sa uitam expresiile pe care ni le adresam noua si cel mai important copiilor nostri: “Nu faci nimic bun. Este numai vina ta!”
Expresii care ne vor schimba si vor creea un nou mod de viata : “Esti minunat” “Te iubesc”, etc.

Punctul de Putere este intotdeauna in momentul prezent.
Viata pe care ai avut-o a fost creeata de tine prin gindurile si vorbele pe care le-ai folosit ieri, saptamina trecuta, luna trecuta,10,20,40 de ani trecuti. In tot cazul acesta este trecutul. Este trecut si terminat.
Ceea ce este important in acest moment, este ceea ce tu gindesti, spui si ce simti ACUM. Aceste ginduri si cuvinte vor creea viitorul tau.
Puterea ta este in momentul de fata si formeaza experienta de maine, saptamana viitoare, luna viitoare, anul viitor.
Singurul lucru cu care tu te confrunti acum este gandul si gandul poate fi schimbat acum.
Credeti sau nu, noi alegem gandurile noastre. De multe ori ne gandim la anumite ganduri. Putem sa privim cit de des refuzam sa gandim un gand pozitiv despre noi. In aceeasi masura, refuzam sa gandim un gand negativ despre noi. Cu cat ne gandim despre noi mai rau sau vinovat, cu atit viata noastra se inrautateste.
Cu cit mai putin ne gandim negativ, cu atit viata noastra se imbunatateste la toate nivelurile.
Daca te gasesti spunand intotdeauna: “Oricine, intotdeauna are ceva cu mine, ma critica, nu este acolo pentru mine, ma foloseste ca pe usa, abuzeaza de mine”, atunci acesta este tiparul tau.
Exista ganduri in tine care atrag persoane cu acest comportament. Cand nu vei mai gandi in acel fel, ele se vor duce in alta parte si se vor agata de un alt mediu proprice. Nu le vei mai atrage deloc. Este un lucru cercetat: Resentimentele de acest fel pastrate in tine, vor manca din corpul tau si vor deveni cancer. Criticismul, ca un sablon permanent, poate sa duca adesea la artrita. Vinovatia duce la pedepsire, si pedepsirea duce la durere. Frica si tensiunea pe care o produce, pot duce la chelire, ulcere si chiar la durerea picioarelor.

Putem sa schimbam atitudinea noastra fata de trecut. Trecutul s-a dus si noi nu mai putem sa-l schimbam. Totusi, noi putem sa ne schimbam gindurile noatre despre trecut. Ce prosti suntem sa ne pedepsim pe noi insine in momentul prezent, deoarece cineva ne-a ranit in trecut. Este vital sa indepartam aceste prostii, idei negative si credinte care ne hranesc. Chiar si conceptul ca Dumnezeu este impotriva noastra este o mare eroare, trebuie sa credem cu convingere ca intotdeauna Dumnezeu este cu noi.

Ca sa indepartam trecutul trebuie sa fim capabili sa iertam. Este imperativ pentru noi ca, daca vrem sa ne vindecam, trebuie sa indepartam trecutul si sa iertam pe oricine.
Trebuie sa alegem sa indepartam trecutul si sa iertam pe oricine, si pe noi inclusiv.
Poate nu stim cum sa iertam sau nu vrem sa iertam. Dar faptul ca o spunem, incepe procesul de vindecare.
Toate bolile vin de la o stare de a nu putea ierta.
De orice boala suntem bolnavi, trebuie sa ne cercetam inimile sa vedem pe cine este nevoie sa iertam.

Cursul in Miracole spune ca: Toate bolile vin de la o stare de a nu putea sa iertam si ca Atunci cind sintem bolnavi, trebuie sa ne uitam in jur sa vedem pe cine trebuie sa iertam.

Trebuie sa adaugam conceptul ca fiecare persoana pe care o stim ca iarta mai greu, acea persoana este cea care trebuie sa se elibereze cel mai mult. Starea de iertare inseamna sa lasi sa se duca. N-are nimic de a face cu starea de a trece cu vederea. Toata treaba este de a lasa tot lucrul sa dispara. Nu trebuie sa stim cum sa iertam. Tot ceea ce trebuie sa stim este daca dorim sa iertam. Universul va fi cel care va avea grija in ce fel.
Am aflat ca atunci cind intr-devar ne iubim si ne acceptam si ne aprobam starea in care ne aflam, atunci totul in viata merge. Sanatatea se imbunatateste, atragem mai multi bani, relatiile noastre se imbunatatesc.
Iubindu-ne pe noi si pe ceilalti, creand un spatiu de siguranta, acceptindu-ne asa cum suntem, va crea organizare in mintea noastra, va crea relatii de iubire, va atrage noi slujbe si un nou si atractiv loc de trait si chiar va permite greutatii corpului sa se normalizeze
Iubindu-te pe tine insati, incepe ca niciodata sa nu ne mai criticam pe noi insine pentru nimic. Aminti-va: v-ati criticat pe voi insine ani intregi si n-a mers. Incercati acum sa va aprobati pe voi insiva si vedeti ceea ce se intimpla.

Niciun comentariu: