22 iulie 2007

VIITORUL E ACUM!

Trecutul nu mai poate fi retrait…e o amintire. De ce am trai in amintiri cand sunt clipe superbe cele de acum? Gandindu-ne mereu la trecut, uitam clipa prezenta, trecem pe langa frumusetea prezentului, ne lasam purtati de amintiri tot mai adanc in trecut. Din pacate, astfel ne indepartam de noi. Uitam ca orice moment e unic si il pierdem pe cel de acum gandindu-ne la unul ce a trecut.

Viitorul nu poate fi cladit pe ceva mort. Viitorul il creem din momentele prezente, cu bucurii si tristeti, cu fericire sau durere, cu alegeri care ne pot influenta cursul.

Suntem robii timpului. Pendulam intre trecut si viitor, fara san e gandim macar o secunda ca traim. Nu in trecut si nici in viitor, ci traim in present. Prezentul este tot ceea ce conteaza. Acum putem face orice: sa privim cerul, sa alergam cu picioarele goale pe camp, sa simtim mireasma padurii… Si abia atunci cand simti ca traiesti momentul present, viata devine altfel: nu mai e nevoie sa te raportezi la altii, la comportamentele altora, la sabloanele impuse, totul curge de la sine, depinde de fiecare in parte sa simta ceea ce e necesar sa faca.

Viitorul nu e ceva intangibil, e aici, acum!

Niciun comentariu: