23 iulie 2007

O SCHIMBARE ITI POATE DA UN ALT CURS VIETII!

Atunci cand nu exista obiective personale-financiare, de cariera, mentale, sociale etc, le indeplinesti pe ale altora. Devii fara sa-ti dai seama un robotel care urmareste numai realizarea sarcinilor primite. Intervine rutina, plictiseala. Se instaleaza astfel o stare din care cu greu se poate iesi. Obiceiurile zilnice ucid incetul cu incetul. Intervine frica de schimbare. In orice exista o frica mai mult sau mai putin ascunsa, ce blocheaza orice alta actiune contrara. Frica inchisteaza, ingradeste libera exprimare, opreste insasi existenta. Devii fara sa-ti dai seama o jucarie in mana altora, care intorc cheita, te programeaza in a realiza doar “ce trebuie”, iar atunci cand se strica jucarie, devine nefolositoare, se cauta alta. Si nu intelegi de ce ti se intampla tocmai tie! Din cauza fricii de schimbare, refuzi sa iei o alta decizie, te complaci in aceeasi situatie in fiecare zi si, pana sa realizezi ce se intampla, uiti ca scopul fiecarei fiinte de pe pamant este acela de a fi fericit.

Nu vei putea iesi din cercul vicios autocreat decat printr-o schimbare: in comportament, de atitudine, ori pur si simplu o decizie instinctuala. Forta dine din relaxare. A gandurilor, a corpului, o relaxare interioara care determina aparitia acelei scantei care iti poate schimba viata. Nu exista dorinta fara a exista si sanse ca ea sa se realizeze, fara ca mijloacele de a o obtine sa apara. E suficient sa doresti o schimbare in viata, indiferent de ce natura ar fi aceasta.

Motivatia pentru realizarea obiectivelor este foarte importanta, ea iti intareste scopul pe care ti-l doresti si argumentarea lui. Acest “de ce” poate schimba foarte multe daca este constientizat. In atingerea succesului unei actiuni, 80% e motivatie si 20% este tehnica. Norocul unei persoane nu vine de undeva anume, este doar o constientizare a aoportunitatilor ce se ivesc zi de zi. Este de fapt o stare de deschidere, o atitudine in fata vietii.

Numai prin depasirea propriilor limite impuse de minte, de societatea in care traiesti, prin iesirea in afara granitelor acestora te poti indrepta catre succes.

Nu uita: viitorul se creeaza in fiecare clipa si depinde de tine sa il creezi asa cum doresti!

Niciun comentariu: