23 iulie 2007

Alegeri repetitive

O simpla alegere iti poate influenta cursul vietii. Nu sunt povesti. Repetarea aceleiasi greseli la nesfarsit determina un acelasi curs al evenimentelor. Daca nu esti atent e posibil sa gresesti mereu si mereu, fara sa-ti inchipui cat de mult te poate afecta aceasta. Chiar si atunci cand incerci sa fii atent, exista posibilitatea sa gresesti.
Asadar, incearca de fiecare data sa alegi ceea ce e mai bine pentru tine: sa te invarti intr-un cerc din care nu mai poti iesi, sau sa alegi sa schimbi ceva?
Monotonia si rutina sunt cei mai mari dusmani. Sunt cei ce ne mananca incet, clipa de clipa, fara sa ne dam seama. Sunt de fapt glasul ratiunii care-ti spune sa faci mereu ceea ce crezi ca e corect. Lasa pentru o clipa ratiunea si actioneaza pur si simplu!
Nu e usor. Cea mai usoara cale e aceea cunoscuta. Insa, de cele mai multe ori, aceasta are acelasi rezultat, predictibil. Nu te-ai satura de aceeasi mancare zi de zi? Nu te-ai satura sa faci, ca un robot aceleasi lucruri mereu? Avem nevoie de schimbare, chiar si in vietile nostre. Fa intai o schimbare in viata ta, pentru ca si vietile celorlati sa se schimbe! Ajuta-i ajutandu-te in primul rand pe tine!

Niciun comentariu: