11 noiembrie 2009

Despre fericire

Daca intr-o zi ai uitat fericirea nu inseamna ca nu esti fericit. In fiecare moment, viata iti aduce aminte ca exista putin pentru fiecare dintre noi astfel incat sa putem fi fericiti. Uitam insa, ne complacem in rutina, in a repeta la nesfarsit aceleasi geturi, astfel incat de cele mai multe ori noi ne suntem proprii dusmani. Si uitam ca suntem aici pentru a fi fericiti si pentru a aduce, la randul nostru, fericirea.
Uitam chiar semnificatia acestui cuvant, pentru ca, atunci cand incercam sa ne aducem aminte ce inseamna, sa fie poate tarziu.
Asa ca, incet-incet, descoperind frumusetea din fiecare lucru marunt si bucuria de a fi aici, acum poate fi una care sa insemne cu adevarat ceva. Suntem acum, aici, pe pamant si nu in alta parte pentru ca trebuie sa fim: iubire, bucurie, implinire. Daca uitam asta, o luam mereu si mereu de la capat, ca un carusel ce se invarte la nesfarsit.
Asadar, cu fiecare moment ce trece, incercand sa fim mai buni, mai deschisi si mai fericiti, ne apropiem de ceea ce suntem noi cu adevarat.

Niciun comentariu: