20 septembrie 2009

Copilaria din noi


Daca uneori te simti trist si singur, adu-ti aminte ca oricand exista un prieten care iti poate alunga suferinta: tu insuti. Pentru ca mereu ducem cu noi o alta fata, o alta masca, uneori fara sa ne dam seama, fara sa realizam ca suntem cei ce nu parem a fi, cei ce nu dorim sa fim. Asta ne face sa devenim morocanosi, tristi si singuratici, pentru ca nu stim ce anume se intampla cu noi insine. Dar exista mereu in fiecare din noi o forta ce poate sa ne faca sa depasim aceste momente, sa trecem peste orice necazuri: dorinta de a redeveni noi insine, dorinta de a redeveni copiii ce am fost.
Regasirea copilariei, prin gesturi simple si prin dorintele cele mai firesti este una din cheile reinvierii fiintei. Daca incercam nu numai sa redevenim copii, dar si sa traim fiecare moment ca si cand am intelege fericirea de-o clipa, abia atunci putem spune ca am inteles ce inseamna sa trim.
Sa incercam, asadar sa dam fiecarui moment o savoare si o semnificatie numai a noastra, sa incercam sa facem fiecare clipa sa fie unica, pentru ca mereu sa putem spune ca facem ceva nou: suntem noi.

Niciun comentariu: