08 iunie 2008

CUNOASTEREA DE SINE


CUNOASTEREA DE SINE

“Suntem exact ceea ce gandim”. Este concluzia inteleapta ce se desprinde din analiza atenta a vietii noastre.
Suntem proprii responsabili fata de destinul nostru si el poate fi orientat pozitiv, optind, de exmplu pentru a deveni o fiinta pe deplin fericita.
Fericirea trebuie inteleasa ca o stare mentala profund pozitiva, bazata pe cunoasterea fiintei noastre si dublata de interactiunile dintre noi si lumea exterioara. Pe frontispiciul de la delphi e inscriptionat, nu degeaba:
“Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste astfel Universul intreg, impreuna cu toate fortele sale ascunse”.
Cunoasterea de sine e singura capabila sa modifice fiinta noastra si sa permita controlarea resurselor fizice, mentale si psihice. O fiinta fericita aspira sa imbratiseze intreg universul, catre totalitate. “Numai schimbarea este vesnica” afirma Buddha. Atat timp cat aceasta schimbare e orientata catre noi insine cu scopul de a ne transforma in fiinte perfecte, incepem sa traim conditia unei fiinte fericite cu adevarat.
La nivelul fiecarui individ exista posibilitatea de a-si alege constient modul in care urmeaza sa traiasca. Aceasta libertate de a alege propria evolutie sau involutie reprezinta expresia manifestarii liberului arbitru. Destinul nostru e consecinta caracterului nostru, caracterul nostru e rezultatul obiceiurilor, reflexelor si trairilor noastre. Acestea sunt create, la randul lor, prin repetarea si mentinerea in mentalul nostru a acelorasi ganduri si idei. Gandurile se datoreaza sugestiilor. Iar sugestiile sunt produse de oameni, de mediul exterior. Ne influenteaza mai mult sau mai putin, in functie de gradul de receptivitate. Astfel, fiecare vibram si receptionam anumite energii subtile, suntem deschisi anumitor sugestii exterioare in functie de predominanta anumitor rezonante ce se mentin in noi.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna Claudia,

Imi plac articolele tale.
Te invit pe site-ul www.o-lume-mai-buna.org si daca iti place te rog sa-mi scri, poate colaboram.

Numai bine,

Alina