24 mai 2009

Milionar peste noapte, Mark Fisher


O carte scrisa de un tanar milionar canadian, Mark Fisher, despre cum sa ajungi bogat… si nu numai bogat, ci si fericit.


-Majoritatea oamenilor se tem sa ceara, iar atunci cand totusi o fac, nu insista indeajuns de mult. Iar pentru a obtine ceva, trebuie ca mai intai de toate sa ceri.

-Cererea trebuie sa fie concreta (ca suma) si incadrata intr-o limita de timp.

-Suma ceruta va reflecta cat crede fiecare ca valoreaza (ca persoana), si arata limitarile mentale pe care le are orice om.

-Pentru a depasi limitarile mentale, este recomandat un anumit antrenament mental prin care viitorul milionar sa ajunga sa se autoconvinga ca merita sa aiba atat de multi bani.

-Suma trebuie sa fie ambitioasa si realizabila.

-Fiecare trebuie sa isi gaseasca munca cea mai potrivita cu firea sa, pe care s-o poate face cu pasiune.

-Pentru ca cineva sa castige este necesar mai intai sa fie dispus sa investesteasca.

-Pentru a trece la treaba nu este nevoie sa asteptam conditiile perfecte: momentul perfect pentru a trece la actiune este intotdeauna ACUM.

-Goana dupa bani nu trebuie transformata in obsesie, multumirea vine cand omul stie care e scopul pentru care traieste pe acest pamant si actioneaza conform lui, avand grija sa nu faca rau nimanui.

-Secretul fericirii consta in a trai fiecare zi ca si cand ar fi ultima.

-Odata fixata o suma concreta, subconstientul va gasi singur calea de a o obine - cu conditia ca cel care o cere sa stie cum sa-i ceara acest lucru.

-Problemele au doar importanta pe care noi le-o dam. Cea mai mare bogatie a omului este libertatea sa, iar adevarata libertate consta in detasare.
___________________________

Daca in viata voastra nu exista atat de multa bogatie pe cat v-ati dori (si nu ma refer doar la partea materiala), va recomand aceasta carte din care veti avea cu siguranta de invatat.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Foarte util. Vreau sa reusesc si eu ( am vrut sa scriu "as vrea" sai "poate" reusesc, dar trebuie sa evitam indoiala, frica. )

Claudia Ungureanu-Maier spunea...

Nu "vreau sa reusesc si eu" ci "reusesc sieu". Este greu, e adevarat, insa prin exercitiu si perseverenta se poate.