30 mai 2008

FERICIREA





A cauta permanent fericirea si a o urma nu inseamna egoism. Cand suntem fericiti ne confruntam cu o stare de expansiune energetica binefacatoare in care simtim simultan ca putem fi generosi, altruisti, iubitori, afectivi si veseli. O persoana fericita emana un veritabil camp de fericire in jurul sau prin simpla sa prezenta. Ea devine un focar puternic de manifestare a bucuriei, a unei stari euforice si gradat, sfera sa de forta influenteaza armonios mediul in care traieste, ceilalti “contaminandu-se” treptat de fericire.

Fericirea nu apartine niciodata viitorului, ci prezentului.

Majoritatea oamenilor nu traiesc plenar, ei doar vegeteaza in asteptarea unor evenimente viitoare care ii pot face fericiti. Ajung astfel sa astepte mereu- nu mai stiu nici macar ei ce- si asteptarea ii face sa devina deprimati. Ei sunt fericiti doar atunci cand se casatoresc, cand obtin un post bun, o diploma, cand isi cumpara o masina sau o casa, cand copiii lor iau examenele. Si totusi, momentele acestea trec, iar mai devreme sau mai tarziu vor deveni deceptionati.
Fericirea este o obisnuinta mentala, care, chiar daca nu e invatata si practicata in prezent, nu trebuie sa depinda de a rezolva o problema externa, deoarece a alta problema va apare in locul acesteia, chiar daca se va rezolva. Viata e o succesiune de probleme. Fericirea se cultiva si se dezvolta.
Daca dorim sa fim cu adevarat fericiti, trebuie pur si simplu sa fim fericiti, fiind noi insine FERICIREA, si nu sa fim fericiti pentru ca….

Adoptand obisnuinta fericirii devenim capabili sa ne eliberam de tirania conditiilor exterioare. In fata evenimentelor, oricat de grave ar fi acestea, chiar si in fata celui mai ostil anturaj, in fata celor mai grele circumstante de viata, ne putem orienta soarta spre o existenta fericita tocmai, neingenunchind in fata nesansei.

De altfel, nu evenimentele negative sunt cele ce descurajeaza oamenii, ci opiniile si atitudinile pe care ei le au despre acestea. Interpretati evenimentele in favoarea voastra, chiar daca la prima vedere aceasta vi se pare dificil si totul va fi mai bine. Exista doua fete ale medaliei. Una va spune: "necajeste-te, revolta-te, nu accepta situatia.” cealalta va invita sa fiti calmi si senini. Extragand intotdeauna partea buna a evenimentelor, devenim castigatori in si asupra tuturor evenimentelor. Controlati-va starea launtrica. De altfel, cine nu a constatat macar o data ca un anumit eveniment negativ care l-a bulversat si l-a facut nefericit, uneori i-a atras chiar mari necazuri, nu s-a dovedit in final a fi lucrul cel mai bun care putea sa i se intample? De ce n-am adopta o atitudine relaxata inca din primul moment? Actionand astfel, s-ar putea evita nelinistea si stressurile inutile si s-ar genera o orientare rapida catre acele perspective avantajoase pe care starile mentale negative va impiedica sa le vedeti. Odata eliberati, nu trebuie sa lasati evenimentele si oamenii din jur sa va impinga dupa bunul plac. Straduiti-va sa vedeti si sa ascultati tot ce e pozitiv si benefic pentru voi, pentru propria fiinta. Fericirea, pacea mintii, sunt la indemana tuturor. Propria noastra atitudine in fata circumstantelor vietii genereaza procese de rezonanta cu energiile corespondente ale starii de fericire, sau, dimpotriva, rezonanta cu starile negative ce conduc spre deziluzie, ratare, neputinta, suferinta, boala.

Fericirea se afla la poarta tuturor lucrurilor. Fericirea exista. Ea poate fi regasita oriunde: in iubire, in sanatate, in pace, in arta, in natura, in dragoste. Important e sa fii mereu constient ca esti fericit!

Niciun comentariu: