12 aprilie 2008

JOCUL VIETII





Ce inseamna a da si ce inseamna a primi?

Ceea ce un om seamana, NUMAI si NUMAI aceea va culege. Aceasta inseamna ca tot ceea ce exteriorizeaza un om in gand sau fapta, se va intoarce, mai devreme sau mai tarziu spre el, ceea ce da, aceea va primi, la un moment dat.. Daca da ura, va primi ura, daca da dragoste, va primi dragoste, daca critica, va fi criticat, daca minte va fi mintit, daca insala, va fi inselat.
Trebuie sa stim ca imaginatia are, de asemenea, un rol important in acest joc al vietii.

Tot ceea ce isi imagineaza un om, mai devreme sau mai tarziu, are sa se exteriorizeze in lucrurile lui, in aparentele intamplari ale vietii sale. Imaginatia este cea care trebuie educata in acest sens. O persoana care si-a obisnuit imaginatia sa isi inchipuie numai bine, isi atrage in viata aceste dorinte (sanatate, bogatie, dragoste, prieteni etc), primeste mai mereu cea mai desavarsita expresie a celor mai inalte idealuri ale sale.
Ca sa-si poata modela cu succes imaginatia, omul trebuie sa inteleaga modul de functionare al mintii lui si sa realizeze ca aceasta functioneaza prin REZONANTA.
Grecii spuneau acestui lucru “Cunoaste-te pe tine insuti”.

Mintea are 3 aspecte: subconstientul, constientul si supraconstientul.
Subconstientul este numai o cantitate de forta amorfa, fara directie. Este ca apa, care face ceea ce e dirijata sa faca, nu are putere de actiune. Orice simte omul profund si cu putere si isi imagineaza in mod clar, se imprima in subconstient si de acolo este scos in afara pana la cele mai mici detalii.
Mintea constienta este cea care vede viata asa cum ea pare ca este. Ea vede cu usurinta moartea, dezastrul, boala, limitarile de orice fel. De aceea sunt atat de multi nefericiti in jurul nostru, pentru ca ei nu reusesc sa vada altceva decat ce e in aparenta in jurul lor.
Mintea supraconstienta este cea care da ideile perfecte. Acestea sunt exact infatisate, tasnind in constiinta ca un ideal irealizabil, ceva care aparent pare prea frumos ca sa fie adevarat. In realitate, acesta este adevaratul destin al omului.

Fiecare dorinta exprimata, sau nu, este o cerere. De multe ori suntem mirati cand o dorinta tainica, nerostita nimanui ne este indeplinita dintr-o data. Intre om si idealurile lui cele mai inalte sau dorintele cele mai ascunse ale inimii lui nu sta nimic altceva decat indoiala si frica. Cand omul doreste cu putere, fara pic de teama, orice dorinta ii este imediat indeplinita.
Rostul acestui “joc al vietii” este acela de a vedea clar propriul bine si de a inlatura complet toate imaginile mentale ale raului. Aceasta se face prin impregnarea constanta a mintii subconstiente cu realizarea ferma a binelui. Subconstientul este asemeni unei inregistrari. De aceea e necesar ca celelalte “inregistrari” mai vechi sa le inlaturam, pastrand doar ceea ce e clar, bine definit.

De ce n-ati schimba zicala binecunoscuta “De ce iti e frica, nu scapi” cu alta: “De ce sa suferi dinainte, poate ca de ceea ce iti este frica nu are sa se intample niciodata”?

Niciun comentariu: