25 martie 2008

SA FIM ALTFEL!

De multe ori tanjim dupa ceea ce nu avem noi si au altii, fara sa ne dam seama ca ne sta in puterile noastre sa realizam chiar mai mult. In loc sa ne lamentam ca ne lipseste ceva, n-ar fi mai bine sa gasim solutii pentru a avea lucrul respectiv?

Este atat de usor sa ne plangem, fara sa realizam ca astfel nu se vor rezolva niciodata problemele. S-a creeat obisnuinta de a avea ceva de comentat indiferent de situatie, si comentariile nu sunt cele de lauda, ci de critice aduse lucrurilor care ni se intampla, persoanelor pe care le intanim etc. Daca am realiza de cate ori ni se intampla acest lucru pe parcursul unei zile, am fi socati. Pentru ca a devenit obisnuinta a gasi cate ceva de comentat de fiecare data.

Ganditi-va cat de mult ni s-ar schimba viata daca, in orice situatie sau imprejurare, in locul criticilor, am lauda? In locul comentariilor n-ar fi mai frumos sa gasim un lucru bun si frumos pe care sa il evidentiem? Din pacate, pentru cei mai multi nu e un lucru usor, fiind obisnuiti cu contrariul. Uita ca astfel pierd latura frumoasa a vietii, uita de fapt sa fie fericiti.

Haideti sa incercam sa fim altfel macar o zi!

Niciun comentariu: