09 februarie 2008

Vizualizare Creativa II




Afirmatii

Afirmatiile sunt printre cele mai importante elemente de vizualizare creativa. O afirmatie este o fraza puternica, pozitiva, care afirma ca ceva este deja intr-un anumit fel. Este o modalitate de a con-firma cu fermitate ceea ce avem in imagine. Practica afirmarii ne permite sa incepem sa inlocuim unele din ideile noastre invechite, perimate, uzate, sau zgomotul mental cu idei si concepte mai pozitive. Este o tehnica puternica care in scurt timp poate sa transforme complet atitudinile si asteptarile noastre asupra vietii si astfel sa schimbe complet ceea ce cream pentru noi insine. O afirmatie poate sa fie orice fel de fraza cu mesaj pozitiv:

Tot ce am nevoie se gaseste deja in mine.
Universul se desfasoara in mod perfect.
Toate lucrurile coopereaza pentru binele din viata mea.

Iubesc si apreciez fiinta mea.


Cateva lucruri care trebuiesc retinute:

Intotdeauna afirmatiile se fac la timpul prezent.

1. Intotdeauna afirmatiile se fac in modul cel mai pozitiv posibil.

2. In general, cu cat mai scurta si mai simpla este afirmatia, cu atat mai bine.

3. Intotdeauna vom folosi numai afirmatii care se simt a fi perfect potrivite pentru noi.

4. Intotdeauna ne vom reaminti ca de fapt creem ceva nou, nu incercam sa refacem sau sa schimbam ceea ce deja este, pentru ca acest lucru ar crea conflict.

5. Afirmatiile nu au ca scop sa contrazica sau sa incearca sa modifice simtamintele si emotiile noastre, nici chiar cele pe care le consideram "negative".

6. Vom pune de o parte pe moment toate dubiile si ezitarile si ne vom concentra in schimb toata energia mentala si emotionala in afirmatiile noastre.

Cand iesim din conditia de gol, de acaparare, de manipulare, prima si cea mai importanta lectie este sa "dai drumul". Trebuie sa te relaxezi, sa incetezi lupta, sa incetezi sa te straduiesti din greu, sa incetezi din a manipula lucruri si oameni ca sa obtii ceea ce doresti si ai nevoie. De fapt, ce trebuie sa facem atunci este sa incetam din a face atatea lucruri si sa traim in schimb experienta de a fi.

Cand faci acest lucru descoperi dintr-o data ca esti de fapt perfect ok, doar prin faptul ca iti permiti sa fii, lasand lumea la randul ei sa fie. Incepi sa doresti sa-ti concentrezi energia catre scopurile cele mai inalte si mai satisfacatoare, care sunt reale pentru tine la un moment dat.

A fi, A face, si A avea

Deseori oamenii incearca sa isi traiasca vietile invers: Ei incearca sa aiba mai multe lucruri ca sa faca mai mult din ceea ce ar vrea sa faca astfel incat sa fie mai fericiti.

Adevarul insa este ca lucrurile se desfasoara invers: Trebuie intai sa fii cine esti cu adevarat, apoi sa faci ceea ce simti ca vrei sa faci ca sa ai ceea ce iti doresti.

Trei Elemente Necesare

1. Dorinta - un sens clar si puternic al scopului pe care il ai

2. Credinta - ca poate sa existe, si ca poate sa existe pentru tine

3. Acceptare - esti de acord in intregime sa ai lucrul respectiv?

Niciun comentariu: