31 octombrie 2007

TRECUTUL

Scormonim trecutul, in cautarea unor amintiri placute, a unor clipe uitate. Urmarim doar sa ne readucem aminte de cineva drag, de o intamplare de demult, care ne-a incalzit inimile, uitand ca traim in prezent. Trecutul s-a dus, nu mai poate fi reinviat, indiferent ce am gandi. Trecutul e o amintire, care poate avea cel mult valoare sentimentala. Si atunci, de ce, fiecare rememoreaza trecutul? De ce acesta revine obsesiv? Ne raportam mereu la trecut pentru faptele noastre de azi, fara sa realizam ca in felul acesta stopam evolutia noastra din start. Chiar daca intentiile sunt altele, prin raportarea la ceva trecut, prezentul se deformeaza, isi schimba valentele.
Suntem trecatori aici. De ce sa nu ne coloram clipa prezenta cu bucurie si lumina? De ce sa uitam ca trebuie sa ne bucuram de viata? Orice obstacol apare e menit sa ne conduca mai departe, pe drumul nostru, dandu-ne o alta viziune. Asupra noastra, asupra a tot ceea ce ne inconjoara, a scopului pe care ni l-am ales. Orice grija, suparare, tristete este binevenita, caci, dincolo de ele se afla frumusetea vietii insasi!
In acest fel, nivelul de constiinta poate creste semnificativ, daca ne asumam responsabilitatea pentru tot ce se intampla in viata noastra, pentru tot ce se intampla in jurul nostru. Vindecarea ori schimbarea incepe cu asumarea responsabilitatii. Ce inseamna sa ne asumam 100% responsabilitatea pentru absolut tot ce se intampla in viata noastra? Inseamna sa acceptam faptul ca noi insine - si nimeni altcineva - suntem creatorii a tot ceea ce experimentam, al tuturor evenimentelor pe care le traim. O idee foarte greu de digerat, intr-o societate in care ne-am obisnuit sa ne gasim scuze la tot pasul, sa dam vina pe altii pentru ce nu merge in viata noastra, sa cultivam asiduu o mentalitate de victima.
Trecutul nu poate fi schimbat, ci doar alegerile voastre din momentul de ACUM.
Viitorul inca nu a sosit - voi il creati ACUM, prin interactiunile voastre cu voi insiva si cu partenerii vostri.

Claudia Ungureanu-Maier